De bestuursploeg

Een vereniging mag dan al héél wat leden hebben, maar zonder een bestuursploeg komt er van activiteiten weinig in huis. Bij Digitaal Zien kan je niet alleen rekenen op een gedreven bestuursploeg, maar ook op een hele groep enthousiaste leden die achter de schermen flink hun steentje bijdragen. Samen brengen ze elk jaar opnieuw een boeiend programma met voor elk wat wils.

Wie contact wil opnemen met één van de bestuursleden kan dit doen door op de foto te klikken.

Huidig bestuur

Frederik Balcaen

Voorzitter - website - techniek - publiciteit

Frederik is sinds november 2008 de voorzitter van fotoclub Digitaal Zien Lauwe. Hij werd lid van DZL in 1997 en ontfermt zich over alles wat techniek is, beheert de website en staat in voor alle grafisch werk, publiciteit en communicatie voor onze publieke activiteiten.

Hij is een liefhebber van (verre) reizen en laat de leden en vrienden graag meegenieten hiervan met zijn foto’s en reisreportages. Net zoals de andere bestuursleden, heeft ook hij al wat uren voor de DZL klas gestaan om de leden de kennis van fotografie bij te brengen.

Frederik is telefonisch te bereiken op +32 486 88 75 28 of balcaen.frederik [at] telenet.be.

Dirk Vergote

Secretaris

Dirk Vergote trad net als Raphael Lagae toe in 1978. Ondertussen draait hij al heel wat jaren mee in de bestuursploeg als secretaris. Dirk ontfermt zich over alle administratie en de interne communicatie die bij een fotoclub komt kijken, en dat is niet min. Hij is tevens ook de drijvende kracht achter onze fotokaffees en heel wat van onze workshops en uitstappen.

Alhoewel Dirk daar al een flinke kluif aan heeft vindt hij toch nog de tijd om op stap te gaan met zijn (eveneens fotograferende) vrouw Frieda en hun trouwe viervoeter.

Dirk is telefonisch te bereiken op +32 476 64 56 79 of dirk.vergote [at] skynet.be.

Hein Barbe

Verantwoordelijke wedstrijden en fotobabbels

Hein Barbe is reeds sinds 1985 lid van DZL. Als wedstrijd verantwoordelijke ontfermt hij zich over alles wat wedstrijden aangaat, zowel in als buiten de club. Verder zorgt hij ook voor de praktische organisatie van de fotobabbels.

Maar dit is niet het enige wat Hein bekoort. Hein houdt net als zijn vader (Eric) van reizen en laat ons graag van zijn avonturen meegenieten in de reportages die hij hierover maakt.

Je kan Hein contacteren via +32 473 64 58 32 of hein.barbe [at] telenet.be.

Koen Depaemelaere

Penningmeester - bar verantwoordelijke

Koen Depaemelaere werd in 1992 lid van DZL, dat toen nog Diassers Zien heette. Sinds 1 januari 2017 heeft Koen het beheer over de clubkas overgenomen van Raphaël. Verder houdt Koen zich net als Frederik bezig met de technische ondersteuning van de DZL activiteiten.

Niet onbelangrijk: Koen zorgt er tevens voor dat zowel leden als bezoekers nooit met een droge keel zitten tijdens onze activiteiten!

Je kan Koen bereiken via +32 473 86 28 66 of koendepaemelaere [at] hotmail.com

Anne Braet

Bestuurslid

Meer dan één derde van onze leden zijn vrouwen en dus was het hoogtijd dat dit zich ook weerspiegelt in het bestuur. Wij waren al jaren vragende partij, maar het is pas vorig jaar dat we voor het eerst een kandidaat vonden om het bestuur te vervoegen.

Anne Braet werd in 2014 lid van Digitaal zien en trad in 2022 toe tot het bestuur. Ze is gepassioneerd door natuur, fauna en flora en je vindt haar dan ook meestal terug in die natuur. 

Samen met Dirk staat ze  in voor de organisatie van de meeste uitstappen.

Je kan Anne bereiken via ‭‭+32 474 46 82 99‬ of anne.braet [at] gmail.com.

 

Eervolle vermeldingen

Eric Barbe

Ere-voorzitter

Eric Barbe is het enige clublid die er al van het begin in 1973 bij is. Dertig jaar lang heeft hij de club vakkundig geleid als voorzitter (1978-2008) en samen met de bestuursploeg van Digitaal Zien gemaakt wat het op vandaag is. In 2008 gaf hij deze taak door aan Frederik. Eric is niet alleen een ervaren fotograaf, maar heeft in de club ook al een hele carrière als lesgever achter de rug.  Heel wat leden danken hun kennis over fotografie, fotobewerking en reportages maken aan hem.

Verder is Eric eveneens een gepassioneerd reiziger die, samen met zijn vrouw Christiana, al flink wat stukjes van de wereld heeft gezien en beleefd. Hij heeft dan ook al een heel palmares van boeiende diareportages gemaakt die ook een vast onderdeel van elke diashow van Digitaal Zien Lauwe zijn.

Je kan Eric bereiken via +32 56 41 63 70 of eric.barbe [at] telenet.be.

Raphaël Lagae

Ere-penningmeester

Raphael Lagae trad toe tot DZL in 1978. Als penningmeester waakte hij jaren lang over de financiële gezondheid van de club. Op 1 januari 2017 gaf hij deze taak door aan Koen. Net als Eric is hij een begenadigd montagemaker, en het is dan ook niet verwonderlijk dat ook hij er elk jaar opnieuw staat met een aantal boeiende reportages. Ook Raphael heeft al menig uur voor de DZL klas gestaan om de leden de kneepjes van de fotobewerking en het montagemaken bij te brengen.

Ook Raphaël is iemand die graag de wereld verkent en er ons achteraf laat van meegenieten in zijn diareportages.

Je kan Raphaël bereiken via +32 473 36 07 42 of lagae.raphael [at] telenet.be.

Johan Chiers

Ere-bestuurslid

In oktober 2022 hebben we afscheid moeten nemen van Johan.

Johan kwam de bestuursploeg versterken in 2015. Hij was vooral te vinden achter de schermen. Zo hielp hij ons met heel wat praktische zaken en was altijd van de partij als er werk te verzetten was. Johan ontfermde zich ook over onze fotostudio en zorgde samen met Koen voor de bar. Bovendien was hij ook onze huisfotograaf.

Hij was een gepassioneerd portret fotograaf en je kon hem dan ook meestal terugvinden in onze fotostudio.

 

Bart Beernaert

Social Media

Bart is de drijvende kracht achter onze online activiteiten voor de leden op social media waar hij onder andere de “Challenge van de maand” organiseert voor onze leden. Hij assisteert Dirk ook bij de Fotokaffees.

Bart reist graag maar het liefst houdt hij zich met veel aandacht en geduld bezig met zijn fantasy foto collages.

Je kan Bart bereiken via ‭+32 479 86 79 92‬ of beernaert.bart [at] gmail.com.

Agenda

Volgende activiteiten

Pin It on Pinterest

Shares
Share This