ZIEN

Diashow

Diashow

ZIEN”: de nieuwe diashow van fotoclub Digitaal Zien Lauwe op zondag 18 maart in cultureel centrum Guldenberg in Wevelgem. Een kwalitatief en gevarieerd programma met digitale reportages uit binnen- en buitenland.

Iedereen is van harte welkom!

Praktisch

Wanneer

Zondag 18 maart 2018

Waar

Cultureel Centrum Guldenberg

Acaciastraat 1, Wevelgem

}

Aanvang

16u30

Toegangsprijs

Bij reservatie: 4,00 euro

Aan de deur: 5,00 euro

Reserveren

Via email: digitaalzienlauwe@telenet.be

Telefonisch: 0476 645 679

De montages

Een heerlijke herfstwandeling – groepswerk van de clubleden

Enthousiaste clubleden-natuurliefhebbers gingen op pad om de herfst in beeld te brengen, het kleurrijke seizoen is een uitdaging voor de lens en de zon zorgde mee voor een mooi kleurenpalet. Het geheel samengebracht is om van te snoepen.

Samenstelling: Raf Lagae

Sous le ciel – Eric Barbe

Het zweefvliegen is voor mij een sensationele ervaring geworden! In het begin was ik nerveus bij het kijken naar mijn voorgangers. Je gaat met een enorme snelheid erg steil omhoog. Maar wat een gevoel!  Het ultieme vliegen. Gewichtloos en windstil daarboven. Heel rustgevend! En dan heb ik het niet eens over het uitzicht gehad! Een ervaring om nooit te vergeten…

Rond het Jokülsárlón gletsjermeer

Met een grootte van zo’n 23 vierkante kilometer wordt Jokülsárlón beschouwt als grootste gletsjermeer van IJsland. Dankzij de gigantische ijsformaties die zich afscheiden van de gletsjer, is deze plek zeer gegeerd bij de toeristen. Om aan de noden van de toeristen te voldoen, worden er om de zoveel tijd rondvaarten georganiseerd. Hierdoor kan men met eigen ogen zien hoe klein men niet is t.o.v. zo’n ijsschots. Daarnaast is een proevertje van het verse gletsjerijs mooi meegenomen….

Sharon @ Doel – Jean-Marie Cloet

Het legendarische dorpje Doel. Met in de hoofdrol een plaatselijke schone.

Three Times Fun – Eddy Maerten

Installeer je nu relax in je zetel.

Zet je bril goed, maar ook vast.

Loszittende tanden haal je best eruit.

Oke, we zijn klaar voor het feest der lachspieren.

Madeira, het bloemeneiland – Rudi Maes

Madeira is een eiland dat deel uitmaakt van Portugal en op zo een 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kus ligt. Het eiland wordt heel terecht het bloemeneiland genoemd. De vele exotische bloemen die er in het wild groeien kenmerken het eiland.
Madeira kent een zeer mild klimaat, de temperatuur ligt vrijwel altijd tussen de 16 en 22 °C. Het eiland is door de natuur, de vele bossen en de bergen populair bij wandelaars en natuurgenieters. Omdat de kust voornamelijk uit steile rotswanden bestaat en zandstrand vrijwel niet aanwezig is kent Madeira geen massatoerisme. In deze montage laat ik je de mooiste troeven van het eiland zien.

Table fini – Dirk en Elien Vergote

Alles is vergankelijk, behalve mooie herinneringen. Die gaan altijd met je mee.

Deze reeks toont de merkwaardige toestand van een gebouw dat al enkele jaren leeg staat, maar nog boordevol gevuld is met herinneringen aan grootse gebeurens.

Het verval roept heel veel vragen op. De samenwerking tussen mens en tijd resulteerde in een merkwaardige creatie.

Landscapes III – Hein Barbe

Na Landscapes I en II kan je mee op reis naar een stukje wereld wat landschappelijk een streling voor het oog is. Dichtbij of veraf, dergelijke stukken wereld moeten we koesteren. Ze zijn immers zo waardevol om dit niet te doen. Zoals Arthus Bertrand aangeeft “Land is kunst, de fotograaf een getuige”.

Geniet ervan.

Sjeik Zayed Moskee, een droom? – Raf Lagae

De oliedollars hebben Abu Dhabi geschapen en er een pretpark voor superrijken van gemaakt waaraan de toerist zich kan vergapen. Je komt in een irreële wereld terecht die voor ons westerlingen onbewoonbaar zou zijn en toch hebben we genoten van al dat moois.

Toeren nabij de Semois – Eric Barbe

Namen als Frahan,  Vresse-Sur-Semois en Bohan klinken bekend in de oren. Telkens opnieuw, jaar na jaar, is het voor onze familie de “place to be“. Wandelen in de weidse omgeving waar de natuur onze hoofden leegmaakt. Weg van alle drukte. “A Time of Silence”.

Playing with Light – Eddy Maerten

Dansend licht vloeit doorheen het zwarte.

Glijdend van zuiver wit naar strelende kleuren.

We ondergaan een fantasie van vormen en impressies.

Art by Nature – Eric Barbe

Kou creëert soms bijzondere ijsformaties, kunstwerken als het ware. Een uitdaging voor de fotograaf om de vrieskou trotserend, de steeds wisselende vormen en kleuren fotografisch vast te leggen.

Ruslands erfgoed – Raf Lagae

Het Cultureel erfgoed van het grootste land ter wereld is enorm uitgebreid en is blijkbaar zeer goed bezorgd door Poetin en co. Vele verwaarloosde religieuze gebouwen werden prachtig gerestaureerd of herbouwd. Een aanrader voor de nieuwsgierige bezoeker die ongeremd kan genieten.

Aqaba, een geschenk van Koning Hoessein – Eric Barbe

In het centrum van Aqaba, vlak bij de soek, ligt het belangrijkste openbare strand. Op de promenade met een groenstrook vol palmen en volkstuintjes is het aardig wandelen. Op het volkse strand recreëren voornamelijk de Jordaniërs zelf. Daar willen we zijn.

11 november – Eric Barbe

Op 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere Gemenebestlanden. We doen dit ieder jaar opnieuw, reeds 100 jaar lang. Er vinden dan herdenkingsplechtigheden plaats om 11 uur ’s morgens. Want het was op het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand dat in 1918 de wapens zwegen. Wij doen het op onze manier, samen met hen die ver van huis hier hun laatste rustplaats vonden.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This