ZIEN 2016

Diashow

Diashow

ZIEN”: de nieuwe diashow van fotoclub Digitaal Zien Lauwe op zaterdag 20 februari 2016 in cultureel centrum Guldenberg in Wevelgem. Een kwalitatief en gevarieerd programma met digitale reportages uit binnen- en buitenland.

Iedereen is van harte welkom!

Praktisch

Wanneer

Zaterdag 20 februari 2016

Waar

Cultureel Centrum Guldenberg

Acaciastraat 1, Wevelgem

}

Aanvang

19u30

Toegangsprijs

Bij reservatie: 4,00 euro

Aan de deur: 5,00 euro

Reserveren

Via email: digitaalzienlauwe@telenet.be

Telefonisch: 0476 645 679

De reportages

Wonderlijke kleine spinnen

Bart Beernaert

Het was op een mooie nazomerdag, toen ik buiten in mijn tuinzetel lag.

Plots viel mijn oog op een kleine spin, en dat was jawel…het begin.

Ik nam mijn toestel en keek door de lens, tot alles was naar wens.

Ik waande me in hun wereld, zo dichtbij. Toen kwamen alle beeldjes op een rij.

Mensen, het gaat beginnen. Kijk mee naar die…wonderlijke kleine spinnen.

 
 

Walking on a Sunday Afternoon

Eric Barbe

Park Pairi Daiza is een verrassend dierenpark, waarbij verbeelding en natuur centraal staan. Bovendien ligt het geheel in een prachtig decor zoals de Chinese tuinen of de  Indonesische tuin. Laat ons verdwalen in deze wereldtuin en genieten …

Volgespoten

Jean-Marie Cloet

Waarom doen ze het  ??

Waar doen ze het ??

Waar zijn ze ??

Wie zijn ze ??

 
 

Van A tot O

Marc Reynaert

“Met gezonde nieuwsgierigheid trokken we op verkenning en ontdekten een nieuwe bestemming. Met deze ontluisterende wetenschap dat je het niet doet in één klap. Word je al een beetje curieus we hangen het nog niet aan je neus. Je kunt er azen op de zon maar soms zegt ze pardon. En ja, er is af en toe wind en regen voor molens en natuur is dit een zegen. Zie je nog geen licht in de duisternis spaar jezelf van ergernis. Het heeft er nog maar weinig gevroren knoop dat maar goed in je oren. Wordt nu niet zenuwachtig of doe niet krampachtig. We komen er heus wel uit want voor je ’t weet is daar het varkentje met zijn lange snuit…“. Is het voor jou nog niet uitgeklaard vraag het aan fotograaf van dienst Marc Reynaert.

 
 

Themawedstrijden 2015

Hein Barbe – Clubmontage

Ook in 2015 werden er bij fotoclub Digitaal Zien themawedstrijden gehouden met als thema’s “Koppen” en “Architectuur”. Hein verzamelde alle deelnemende foto’s en maakte er een overzicht mee.

 
 
 
 
 
 

The Yanks are coming

Eric Barbe

Pas op 6 April 1917 verklaarde Amerika de oorlog aan Duitsland. De komst van de Amerikanen gaf de vermoeide geallieerde soldaten nieuwe hoop, maar het zou nog een jaar duren voordat er serieuze aantallen Amerikaanse soldaten in Europa zouden aankomen. Vechten deden ze nog niet, maar de toestroom van honderdduizenden ‘yanks’ of ‘doughboys’, blakend van energie, kon niet anders dan het moreel van de moegestreden Fransen en Engelsen opvijzelen. De gevechten vanaf Sept 1918 tot 11 Nov 1918, einde van de grote oorlog, waren verschrikkelijk.

Met zijn 14.246 kruisen is de Memorial van Romagne de belangrijkste Amerikaanse necropool in Europa. De Amerikaanse soldaten die zijn gestorven tijdens de bevrijdingsgevechten in de Maas-Argonne streek rusten er in vrede.

 
 
 
 

Sossusvlei

Raphaël Lagae

Zandduinen in de Afrikaanse morgen. Het zonlicht doet wonderen en laat je de mooiste kleurschakeringen zien…

 
 
 
 

Oldtimers

Clubmontage – Raphaël Lagae

Op zaterdag 26 september vond in Lauwe de Golden Classic plaats. Fotoclub Digitaal Zien was er ook bij en Raphaël maakte er een mooi verslag van.

Namibië en Botswana boven de Capricorn

Raphaël Lagae

Raf Lagae bezocht enkele natuurparken in zuidelijk Afrika en zag de mens genieten van de mooie habitat en zijn bewoners, de wilde dieren.

 
 
 
 

Living History

Eric Barbe

Living History is een relatief recente ontwikkeling in het interpreteren van geschiedenis.

Re-enacting of levende geschiedenis is een manier van beschrijven van een historische rol in een historische omgeving. Tonen hoe het was door gebruik te maken van historisch correcte voorwerpen en uniformen en over de mensen die ze dragen.

Soldaatje spelen voor volwassenen is zeker niet de bedoeling, maar eerder mensen wat bij te brengen over geschiedenis, het leven van vroeger. Dit alles overgoten met een scheutje humor.

 
 

Landscapes II

Hein Barbe

Landscapes II, een vervolg op Landscapes I. Dat we zorg moeten dragen voor onze planeet, dat kan je op 20 februari zien. Landscapes around the world.

 
 
 

Images of a New Future

Eric Barbe

Het glazen huis te Lommel is de locatie om glas in al zijn vormen en kleuren te fotograferen. De vormen laten we, maar creatief bezig zijn met kleuren zal de glasblazer ons niet kwalijk nemen.

Het MAS: Museum aan de stroom

Eric Barbe

Een kijk op het gekende Museum aan de Stroom, een imposant gebouw met zijn Indische rode steen en gebogen glaspartijen. Dankzij dit gebouw heeft Antwerpen het Eilandje terug op de kaart gezet.
 
 
 
 
 

Ergens in een park

Eric Barbe

Het kan overal zijn, de prachtige herfstkleuren van het bos moeten gefotografeerd worden.

Op het juiste moment op de juiste plaats zijn is de boodschap. Morgen is het misschien te laat. Het is ook een plaats waar de dichter zijn inspiratie vindt om het bos in al zijn schoonheid te omschrijven.

 
 

Een droomweekendje

Viviane Gisquiere

Als een vrouw zich bedrogen voelt is de wraak zoet.

 
 
 
 

De Zjee

Eddy Maerten

De zjee

Je vind er de zon, water en zand.

Supertof voor velen onder ons.

Er is nog meer.

Genieters, elk op zijn manier.

Een fotoke hier, nog eentje daar.

Voor elk wat wils dus.

Laat je verrassen!!!

De verloren generatie

Eric Barbe

Duizenden en duizenden grafzerken moeten ons eraan herinneren wat hier 100 jaar geleden gebeurt is. Onverschillig wandelen er sommigen eraan voorbij. Even stilstaan en luisteren naar…..De verloren generatie.

Color Samba

Dirk Vergote

Deze klankbeeldreeks is een prikkeling voor alle zintuigen en spreekt tot de verbeelding van zowel jong als minder jong. Sprankelende kleuren, een aanstekelijk ritme, passie, gevoel, schoonheid, folklore, humor… Alle ingrediënten zijn aanwezig om je in vervoering te brengen en je te doen dromen van een exotische bestemming die veel dichterbij ligt dan je denkt. Laat de zon in je hart!

Bloemen zijn er om mooi te zijn

Eric Barbe

Ieder jaar opnieuw wil de fotograaf de ultieme foto maken van het bloemetje in zijn tuin.

Meerdere bloemen bieden meer mogelijkheden, en de creativiteit slaat op hol. Een digiporama samenstellen waar de muziek de beelden ondersteunen en teksten van de “Bond zonder Naam” maken het geheel af.

Best werken van de leden

Clubmontage – Hein Barbe

In 2015 hebben onze leden weer heel wat mooie foto’s genomen. Wij hebben een selectie hiervan verzameld en Hein maakte er deze reportage mee.

Beautiful surroundings of Benidorm

Eric Barbe

We verlaten het gekende Benidorm en gaan de omgeving verkennen. Verassende schoonheid binnen handbereik.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This