ZIEN

2023

Diashow

Fotoclub Digitaal Zien bestaat 50 jaar! We maken van 2023 een feestjaar met heel wat activiteiten voor iedereen die van fotografie houdt.

We zetten dit feestjaar in met “ZIEN”, onze nieuwe diashow op zaterdag 4 maart in cultureel centrum Guldenberg in Wevelgem. Wij brengen opnieuw een kwalitatief en gevarieerd programma met digitale reportages uit binnen- en buitenland, één voor één met veel enthousiasme en inzet gemaakt door onze eigen leden.

Iedereen is van harte welkom!

Praktisch

Wanneer

Zaterdag 4 maart 2023

Waar

Cultureel Centrum Guldenberg

Acaciastraat 1, Wevelgem

}

Aanvang

Eerste voorstelling om 16u00

Tweede voorstelling om 19u30

Toegangsprijs

Bij reservatie: 5,00 euro

Aan de deur: 6,00 euro

Reserveren

Reserveren is nu niet meer mogelijk, maar je kan wel nog kaarten kopen aan de deur.

De reportages

 

Beste Werken

Hein Barbe

Onze bijna 80 leden maken heel wat mooie foto’s. Hein Barbe maakte met een selectie daaruit een overzicht van wat onze leden de voorbije twee jaar gefotografeerd hebben.

 
 

Course Camarguaise

Dirk Vergote

De Camargue roept vooral beelden op van wilde witte paarden die sierlijk door de moerassen draven. Maar wist je dat ze ook ingezet worden bij een speciale soort stierengevechten? In de Zuid-Franse arena’s vloeit geen bloed, wel veel adrenaline.

De Grutto

Anne Braet

Anne is gepassioneerd door twee zaken: natuur en fotografie. En dat weet ze perfect te combineren. Ze volgde de grutto en leert je in deze reportage hoe je hem kan herkennen, zijn roep, zijn leefgebied en leefwijze.

 
 

Finland Wildlife

Anne Braet

De grensstreek tussen Finland & Rusland is één van de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. Vanuit schuilhutten is het mogelijk de wilde dieren zonder verstoring te fotograferen. Beren en de balts van de korhoenders kwamen meermaals voor de lens. Maar ook de veelvraat, zeearend en andere vogels kwamen ook aan bod.
Dit was tevens het ideale moment voor herfstfotografie.

Hoezo!!!

Hein Barbe

Hoezo je mag dit niet… Hoezo je mag dat niet…Hoezo, worden we dan afgestraft?

 
 

In het Clingebos

Dirk Vergote

Geniet mee van een fotoshoot in het Clingebos, gelegen net over de Belgisch-Nederlandse grens. Eekhoorntjes verbluffen met acrobatische toeren en diverse vogels demonstreren hun vederpracht.

Jong en ouderen

Eric Barbe

Gezichten van jong tot oud, kris kras door elkaar geplaatst zoals we ons dagelijks in de massa mengen. Elk gezicht is een momentopname waar de tijd even stilstaat. Daarna gaat het leven gewoon verder…

Het fototoestel is een  handig hulpmiddel om de tijd even stil te zetten.

Landscapes V

Hein Barbe

Ondertussen editie 5. Door de jaren heen, heel wat mooie landschappen kunnen fotograferen. We laten jullie meegenieten. Zoek niet naar nieuwe landschappen, gebruik je ogen om te zien wat er al is.

Mijn eregalerij uit de analoge periode

Eric Barbe

De beelden zijn een digitale terugblik uit de analoge fotografie waarbij dia’s uit de kast worden gehaald en een tweede leven krijgen. Dit dank zij de digitale mogelijkheden waarover wij nu beschikken. De beelden hebben ook een emotionele waarde voor mij omdat die hier en daar regionaal , nationaal of internationaal met een medaille werden beloond. Het fototoestel van toen is al lang vervangen door zo’n digitaal wonder.

Nooit Meer Oorlog

Marcel Uvyn

Bij het bezoeken van oorlogskerkhoven en het zien van die duizenden kruisen van mensen die daar het leven lieten, zag ik in gedachten hun korte leven. Verliefd-gehuwd- het kind, opgroeiend tot jonge man die soldaat moet worden. Mobilisatie-oorlogsgruwelen, met als enige beloning het graf, doch ook vrede en vrijheid voor anderen. Die vrede brengt dan ook machines, gebouwen, vuurwerk in plaats van kanonnen, bunkers,mitrailleurvuur.

Een herwerking van een diamontage uit 1970…. maar spijtig genoeg nog altijd brandend actueel.

Paddenstoelen kleuren de herfst

Catharine Delbecque

Verken de wereld onder onze voeten en ontdek het magische rijk van paddenstoelen.
Wie zich al eens weet neer te vleien in het bos om een poosje rustig om zich rond te kijken, ontdekt een fascinerende wereld van minuscule exemplaren die verder reiken dan een spectaculaire trip of culinair hoogstandje.

Paimpol

Raf Lagae

Bretagne. Zijn ruwe kusten, tradities, historie, legendes, gastvrijheid en gastronomie. Allemaal zaken waar Raf van houdt en jullie dan ook graag laat van meegenieten. Ook al zin gekregen om meteen te vertrekken?

Project Kortrijk

Marcel Uvyn & Conny Ducatteeuw

Tweemaal twee ogen brengen in beeld dat Leiestad Kortrijk alles heeft om uit te groeien tot een mooi fotolandschap.

Rajasthan een kleurenpallet, Varanasi een belevenis!

Annemie Ruysschaert

In oktober 2022 maakten wij een rondreis door India, met 2 vrienden waar we reeds vaak mee gereisd hebben. Samen met een chauffeur legden we een hele afstand af van Delhi tot aan de Pakistaanse grens en terug om dan met de trein naar Varanasi te reizen.

Wat meest opvallend is in deze reis zijn de prachtige gebouwen, paleizen, forten, havelli’s en vooral de vriendelijke kleurrijke Indiërs. Maar ook hun rituelen en godsdienst vonden we heel boeiend.

Sporen Japan

Nathalie Demuynck

De fascinerende rondreis per trein, openbaarde het contrast tussen de moderne Japanse samenleving en de eeuwenoude tradities.
Het verkennen van de indrukwekkende natuur op de Kumano Kodo Pelgrimsroute en Mount Fuji, afgewisseld met bruisende steden zoals de hoofdstad Tokyo en de tempelstad Kyoto.
Voluit genietend van hun unieke keuken.

Een intrigerende trip. Geniet ervan!

St. Moritz en omstreken

Raf Lagae

Dat Raf graag reist weten wij al lang. Ditmaal neemt hij ons mee naar Zwitserse St. Moritz en omstreken. Bergen, dalen, meren, sneeuw, vergezichten, pittoreske dorpjes, mooie gebouwen,  eenvoud, grandeur en klasse. Je vindt het er allemaal.

Three Times Fun

Eddy Maerten

Tijd om wat plezier te maken onder een andere vorm van denken.

Wees welkom in mijn wereld van fotografie……….met een hoek af.

Verdwalen in de wonderschone natuur van de…Ardennen

Eric Barbe

De Ardennen blijven ons bekoren dankzij de verscheidenheid aan uitzichten met zijn vele tinten groen. De rust en vooral de stilte brengt ons telkens weer daar naartoe. Het fototoestel is onze trouwe reisgenoot.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This