ZIEN

Diashow

Diashow

ZIEN”: de nieuwe diashow van fotoclub Digitaal Zien Lauwe op vrijdag 15 oktober 2021 in cultureel centrum Guldenberg in Wevelgem. Een kwalitatief en gevarieerd programma met digitale reportages uit binnen- en buitenland.

Iedereen is van harte welkom!

Praktisch

Wanneer

Vrijdag 15 oktober 2021

Waar

Cultureel Centrum Guldenberg

Acaciastraat 1, Wevelgem

}

Aanvang

19u45

Toegangsprijs

Bij reservatie: 4,00 euro

Aan de deur: 5,00 euro

Reserveren

Via email: digitaalzienlauwe@telenet.be

Telefonisch: 0476 645 679

De reportages

Auschwitz-Birkenau

Catharine Delbecque

Een korte impressie van mijn bezoek aan Auschwitz-Birkenau tijdens de zomer van 2018.

 
 

Bavo 2019

Raf Lagae

Ter gelegenheid van 140 jaar St Bavo kerk van Lauwe maakte onze fotoclub een sfeerbeeld van onze bezienswaardige kerk. Altijd een bezoek waard!

De Galapagos Eilanden

Raf Lagae

De Galapagos eilanden zijn bekend geraakt door de evolutieleer van Charles Darwin. Het is tegenwoordig een reuze natuurpark dat we mogen bewonderen in alle stilte.

 
 

Er was eens

Eric Barbe

Waarom we maar geen afscheid kunnen nemen van de typemachine.

Het was een tijdje terug een opmerkelijk, maar enigszins weggestopt berichtje in enkele Britse en Amerikaanse kranten. Het Kremlin besloot 1.500 tikmachines aan te schaffen voor de Russische geheime dienst. Als reden voor de aanschaf werd aangegeven dat de oude, vertrouwde typemachine in tijden van cybercrime niet te hacken is.

 
 

Fiësta Mortal

Eric Barbe

Fiësta Mortal in Bellewaarde. Een groepswerk met fotografie van leden van Digitaal Zien Lauwe.

 
 
 
 
 
 

Handy Toys

Eddy Maerten

Mysterieuze beelden volgen elkaar netjes op doorheen zachte jazzmuziek. Samen zoeken we het antwoord maar…. de ontknoping is pas voorzien op het laatste.

 
 
 
 

Landscapes IIII

Hein Barbe

 
 
 
 

Lembrete aos pescadores da Nazaré

Eric Barbe

Nazaré is van oorsprong een vissersplaats in Portugal. Nog niet zo heel lang geleden werden de vissersboten met ossen op het stand getrokken en stonden de mannen en vrouwen met hun voeten in de branding te helpen. Maar ja, tijden veranderen. Nu is dit tafereel alleen nog te zien op de beschilderde tegels (azulejos) en schalen die te koop zijn in de talrijke souvenirwinkeltjes. In 1974, even na de militaire opstand tegen de dictatuur van Salasar, maakten we volgende beelden. Een ode aan.

 
 

Mascarada Veneziano

Francis Decrocq

Personages, leden van de groep “Regards Vénitiens”. Velen van hen nemen jaarlijks, begin februari, deel aan het Carnaval van Venetië.

 
 
 
 

La Brenne

Anne Braet

Vlinders, nachtvlinders, watervogels, planten en libellen in het natuurgebied La Brenne.

 
 

Radhadesh

Nathalie Demuynck

Radhadesh, een spirituele oase.

 
 
 
 

The Sleeping Demon

Eric Barbe

Vulkaan El Teide en het omringende gebied is een nationaal park met een grote variatie aan landschappen.
In het westen tref je gitzwart vulkaangesteente aan. Net onder de Pico del Teide heb je een prachtig uitzichtpunt over fraai gevormde vulkanische rotsen. Meteen ten oosten van de piek zie je landschappen die door zwavel op zo’n manier groen gekleurd zijn dat je je op een andere planeet waant.
De vulkaan El Teide behoort tot de derde grootste vulkanische keten ter wereld. Het is de hoogst gelegen berg in heel Spanje en van alle eilanden in de Atlantische Oceaan. Het Nationaal Park El Teide staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 
 

Tsjernobyl, de stad des doods

Hein Barbe

 
 
 
 
 
 

Verstomde stenen

Raf Lagae

Het Stenen Woud is een heel speciaal natuur fenomeen. Door allerlei bewegingen in de aardkorst kwamen de vreemdste vormen van steen aan de oppervlakte. De aanblik doet je hallucineren.

 
 

Vijftig Tinten Kleur

Raf Lagae

In het voorjaar wachten de rijstvelden in China op de rijstplantjes. Het maagdelijk water is als een spiegel die fantastische beelden schept van een prachtige natuur.

 
 
 
 

Zonneweelde

Eddy Maerten, Frieda Vervacke, Dirk en Elien Vergote, Jean-Marie Cloet, Nathalie Demuynck en Anne Braet

Bij Digitaal Zien Lauwe huist er ook acteertalent.
Een gladde vastgoedmakelaar probeert een bouwvallige hoeve van de hand te doen en maakt een rondgang met potentiële kopers.
Lukt zijn mooipraterij of primeert het gezond boerenverstand ?

 
 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This