Onze fototoestellen zijn de laatste jaren steeds geavanceerder en beter geworden. Eén domein waarin grote stappen vooruit zijn gezet zijn de mogelijkheden om te filmen en de kwaliteit die je kan bereiken. Steeds meer fotografen maken gebruik van die nieuwe mogelijkheden maar ontdekken ook snel dat er niet alleen heel wat gelijkenissen zijn maar ook belangrijke verschillen tussen het fotograferen en filmen.  Al snel volgt de conclusie dat video een heel andere wereld is die ook een andere aanpak vereist.

In deze voordracht bekijken we wat de mogelijkheden zijn van DSLR en systeemcamera’s op het vlak van video. We overlopen wat de gelijkenissen zijn met fotografie en welke verschillen er zijn tussen beide. Dit doen we voor zowel de technische aspecten als de inhoudelijke en creatieve kant van het fotograferen en video’s maken. Je krijgt ook heel wat praktische tips om te starten met video en een uitgebreide basis om jouw video’s er kwalitatiever en professioneler te laten uit zien.

Voor wie is deze voordracht bestemd

Met deze voordracht richten we ons tot iedereen die vandaag al actief met fotografie bezig is en de overstap naar video wil maken of de mogelijkheden wil ontdekken.

Om optimaal te kunnen volgen in het eerste (technische) deel is het aangewezen dat je een basis fotografie hebt en vertrouwd bent met diafragma, sluitersnelheid, ISO gevoeligheid en het manueel instellen van de belichting. Voor het tweede deel over de inhoudelijke en creatieve kant is geen ervaring vereist.

Over de spreker

Frederik ontdekte de fotografie toen hij een jaar of elf was. De passie voor fotografie is altijd gebleven. Vooral de manier waarop je een verhaal kunt brengen met beelden (foto of video) fascineert hem. Dat zette hem aan om naast de fotografie ook de wereld van de film en video te verkennen.

Een paar jaar terug studeerde hij af als video content creator en sindsdien is hij ook professioneel in de video wereld actief.

Naast zijn commercieel werk fotografeert en filmt Frederik vooral natuur, landschappen en wildlife. Zowel in eigen land als op de reizen die hij maakt.

Reeds 15 jaar is hij ook voorzitter van fotoclub Digitaal zien.

Starten met video was nooit zo makkelijk als vandaag. Maar meer dan ooit is het belangrijk om een goeie basis te hebben – zowel technisch als creatief – om jouw video’s te laten opvallen tussen alles wat vandaag gemaakt wordt.
Frederik Balcaen

Vrijdag 12 mei 2023 om 19u45

Deuren open vanaf 19u15.

OC Het Applauws, Koningin Astridlaan 44, Lauwe.

5,00 EUR – gratis voor leden van fotoclub Digitaal Zien.
Reserveren is niet noodzakelijk.

Parkeren kan recht voor het Applauws of op de parking onder het gebouw.

De parking is gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de publieke activiteiten van fotoclub Digitaal Zien.

Wij hebben uw inschrijving goed ontvangen. Dankjewel!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This