Lets Talk About Sex

Fotoclub Digitaal Zien bestaat dit jaar 50 jaar. Om ons feestjaar af te sluiten hebben we op vrijdag 10 november Lieve Blancquaert uitgenodigd.

Lieve reisde de wereld rond om zich te verdiepen in een uit het leven gegrepen, universeel en brandend actueel thema: seksualiteit. Lieve wil in “Let’s talk about sex ” uitzoeken hoe mannen en vrouwen, -op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen-, omgaan met liefde, relaties, gender en seks.

In haar lezing “Lets Talk About Sex” gaat Lieve dieper in op het verhaal achter de foto’s uit de gelijknamige TV serie en boek en gaat ze ook in conversatie met het publiek hierover.

Na de lezing is er mogelijkheid om haar boeken te kopen en te laten signeren. Wie reeds een boek heeft van Lieve Blancquaert kan dit na de voorstelling ook laten signeren.

Het is een thema dat Lieve nauw aan het hart ligt. Het gaat niet zozeer over ‘de daad’ maar veel meer over onze seksuele moraal, de positie van man en vrouw, het belang van trouw, subculturen en geaardheden, seks als machtsmiddel, gender issues, seksuele opvoeding, evoluties, revoluties en rages, schoonheid, taboes, onthouding, seks als commercieel product, het belang van seksgerelateerde zaken in een cultuur of samenlevingsmodel.

Seksualiteit is actueel en relevant. Nu meer dan ooit. Het is een thematiek die leeft en beweegt, en dat is steevast inspiratie voor een sterke gedocumenteerde vertelling.

Elke dag opnieuw blijf ik verwonderd waarom wij – mannen, vrouwen en X – soms zo verschillend zijn. De nood om elkaar beter te begrijpen op sexueel vlak is groot. Ik ben getuige geweest van gender ongelijkheid in heel wat plaatsen op de wereld. Het is niet verwonderlijk dat een beweging zoals #MeToo wereldwijd zoveel teweeggebracht heeft.

Lieve Blancquaert

Vrijdag 10 november 2023 om 20u00

Deuren open vanaf 19u40

Cultureel centrum Guldenberg, Acaciastraat 1, Wevelgem

Voorverkoop: 12,00 EUR
Aan de deur: 15,00 EUR
Kansentarief UiTPAS: 3,00 EUR

 

De voorverkoop is afgelopen. Kaarten kunnen wel nog steeds aan de deur gekocht worden.

Parkeren kan op volgende parkings:

  • Parking Guldenbergplein in de Vanackerestraat
  • Parking Vanackerestraat in de Vanackerestraat
  • Parking Schoolstraat in de Lauwestraat

Met de medewerking van:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de publieke activiteiten van fotoclub Digitaal Zien.

Wij hebben uw inschrijving goed ontvangen. Dankjewel!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This