The Yanks are coming – Eric Barbe

De reportages

The Yanks are coming

Eric Barbe

 

Pas op 6 April 1917 verklaarde Amerika de oorlog aan Duitsland. De komst van de Amerikanen gaf de vermoeide geallieerde soldaten nieuwe hoop, maar het zou nog een jaar duren voordat er serieuze aantallen Amerikaanse soldaten in Europa zouden aankomen. Vechten deden ze nog niet, maar de toestroom van honderdduizenden ‘yanks’ of ‘doughboys’, blakend van energie, kon niet anders dan het moreel van de moegestreden Fransen en Engelsen opvijzelen. De gevechten vanaf Sept 1918 tot 11 Nov 1918, einde van de grote oorlog, waren verschrikkelijk.

Met zijn 14.246 kruisen is de Memorial van Romagne de belangrijkste Amerikaanse necropool in Europa. De Amerikaanse soldaten die zijn gestorven tijdens de bevrijdingsgevechten in de Maas-Argonne streek rusten er in vrede.

← Terug naar het overzicht

Living Historie – Eric Barbe

De reportages

Living History

Eric Barbe

 

Living History is een relatief recente ontwikkeling in het interpreteren van geschiedenis.

Re-enacting of levende geschiedenis is een manier van beschrijven van een historische rol in een historische omgeving. Tonen hoe het was door gebruik te maken van historisch correcte voorwerpen en uniformen en over de mensen die ze dragen.

Soldaatje spelen voor volwassenen is zeker niet de bedoeling, maar eerder mensen wat bij te brengen over geschiedenis, het leven van vroeger. Dit alles overgoten met een scheutje humor.

← Terug naar het overzicht

Pin It on Pinterest